Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer opgepakt wegens voorbereiding moord Overvecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 januari 2017, 12.43 uur · Foto: Jasper P.

De politie heeft dit weekend een 25-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het willen plegen een liquidatie in Overvecht.

De man zat samen met een ander in een auto te wachten in Overvecht. Na een controle van de politie reden ze weg en werden ze na een achtervolging uiteindelijk aangehouden in Huizen. De tweede verdachte is een 24-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats.

Opvallend is dat er vorige week donderdag daadwerkelijk een liquidatie plaatsvond in Overvecht. Volgens RTV Utrecht zou dat een vergismoord zijn geweest. De daders zouden dit weekend het daadwerkelijke doelwit willen doodschieten, maar de politie voorkwam dit dus.

De politie wil niet bevestigen of er vorige week daadwerkelijk sprake is geweest van een vergissing. 'In het belang van het onderzoek en vanwege geldende beperkingen worden verder geen mededelingen gedaan.'

Utrecht - Verdachten voorgeleid: Vandaag, op dinsdag 17 januari, zijn de verdachten die afgelopen weekend, na een… https://t.co/RBI2GeAm9v

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) January 17, 2017