Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen tips over gijzeling Amstelveen en moord Rosleny Magdalena

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 januari 2017, 12.44 uur · Foto: Opsporing Verzocht

De politie heeft tientallen tips gekregen over de overval en gijzeling van een juwelenhandelaar in Amstelveen en de moord op de 28-jarige Rosleny Magdalena in Zuidoost.

Beide zaken werden gisteravond behandeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Tijdens en na de uitzending kwamen er 32 tips over de moord binnen en 22 tips over de overval, zo laat de politie vanochtend op Twitter weten. 'We zijn ermee aan de slag. Dank!'

De juwelenhandelaar werd november vorig jaar door twee gewapende mannen en een vrouw overvallen nadat hij door een van hen bij zijn huis was opgewacht. De man werd vastgebonden en achtergelaten. Daarbij raakte hij lichtgewond. Gisteravond werden bewakingsbeelden van de daders getoond

Rosleny Magdalena werd op 17 november neergeschoten nadat ze haar dochtertje naar school had gebracht. Ze stierf ter plekke aan haar verwondingen op een bruggetje bij het Maldenhof. Op camerabeelden was gisteravond te zien dat de vrouw op de bewuste ochtend mogelijk is opgewacht en achtervolgd door een fietser.

In de zaken van Rosleny Magdalena en de juwelenroof in A'veen kregen we 32 & 22 tips na Opsporing Verzocht. We zijn ermee aan de slag.Dank!

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) January 18, 2017