Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rus stak mogelijk nog andere man in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 januari 2017, 17.09 uur · Foto: Martin Damen

De 23-jarige Rus die ervan wordt verdacht dat hij afgelopen weekend vanuit het niets een agent neerstak in Amsterdam, heeft volgens de politie mogelijk nog een ander steekincident op zijn geweten.

Vrijdag werd een dertigjarige Brit rond 18.00 uur op de Oudezijds Voorburgwal, ter hoogte van The Bulldog, plotseling van achter vastgepakt door een man. Hij liep hierbij een snijwond op aan zijn hoofd.

Lees ook: Rus die agent neerstak naar gevangenisafdeling met psychiatrische zorg

Een dag later raakte de agent gewond toen hij 's nachts op de fiets surveilleerde op het Rembrandtplein. Ook hij werd vanuit het niets aangevallen en liep daarbij een steekwond in zijn nek op. Hij had geluk, want zijn halsslagader werd net niet geraakt. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Ook de Brit mocht na het hechten van de wond het ziekenhuis weer verlaten.

De Rus werd opgepakt kort nadat hij de agent had neergestoken. Hij blijft nog zeker twee weken in de cel en verblijft op advies van een psychiater in een psychiatrisch centrum in het huis van bewaring. De politie roept getuigen die beeldmateriaal hebben van de steekincidenten deze met de recherche te delen.