Start van hoofdcontent

112

NL
V

Gewonde bij overval op juwelier in Noord: Verdachten gepakt na achtervolging

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2017, 16.03 uur

Een vertegenwoordiger van een juwelier is vanmiddag overvallen op het Buikslotermeerplein in Noord. De daders gingen ervandoor met de koffer 'met waardevolle inhoud' die hij bij zich droeg. Na een achtervolging zijn de vermeende overvallers aangehouden.

De overval ging niet bepaald zonder slag of stoot. De mannen, allen met een bivakmuts op, dreigden onder meer met een mes en een pistool. Er ontstond een vechtpartij waarbij de vertegenwoordiger gewond raakte aan zijn hoofd. 

Na de roof sloeg de groep mannen op de vlucht in een auto met een Frans kenteken. Van de vlucht kreeg AT5 bovenstaande beelden toegezonden. De vluchtauto werd korte tijd later teruggevonden aan de H. Cleijndertweg. 

Andere auto
Hier hoorde de politie dat de groep mannen verder was gevlucht in een auto met Belgisch kenteken. Deze auto werd gespot op de A2, waarna de politie de achtervolging inzette. Een speciaal politieteam dwong de auto uiteindelijk tot stoppen, waarna zes verdachten konden worden aangehouden. Eén verdachte had zich verstopt in de kofferbak.

De A2 van Utrecht richting Den Bosch was voor de actie afgezet. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Arrestatie A2 Vianen... pic.twitter.com/D11x8OxjHA

— Raymond Reiman (@RaymondR1969) January 20, 2017

Aanhouding door DSI op #A2 #Amsterdam #Hagestein in beeld gebracht door @DePolitieheli pic.twitter.com/wG55gWavTS

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 20 januari 2017
AT5 Whatsapp (0651190938)/Frank van Hees