Stad

Eind januari geldboetes voor taxironselaars: 'Zware maatregelen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 januari 2017, 15.34 uur

De maatregelen die de gemeente Haarlemmermeer heeft genomen om overlast door taxironselaars op Schiphol te voorkomen gaan vanaf 30 januari in. Chauffeurs worden vanaf vandaag geïnformeerd met foldertjes.

De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is aangepast, waardoor er plekken aan zijn te wijzen waar het aanbieden van taxidiensten verboden wordt. Het gaat dan om het gebied op en rond het Jan Dellaertplein en op Schiphol Plaza.

Bij overtreding van het verbod volgt een boete van 350 euro. Bij meerdere overtredingen kan het oplopen tot 1500 euro en het in beslag nemen van de auto. Ook kan worden bepaald dat de overtreder niet meer in het gebied mag komen. Wie dat daarna toch doet, begaat een strafbaar feit.

Als de overlast verminderd kan het gebied waarin het aanbieden van taxidiensten verboden is worden verkleind, maar als de overlast erger wordt kan het gebied weer worden vergroot. Ook wordt er nog gewerkt aan een 'definitieve oplossing'. 

'Dit verbod is een zware maatregel die over zes maanden wordt geëvalueerd', laat de gemeente Haarlemmermeer weten. 'De effectiviteit van de maatregelen wordt continue gemonitord.'