Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie waarschuwt voor diefstal uit fietstassen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 januari 2017, 18.36 uur

Als je in de Indische Buurt bent, let dan op wat je in je fietstas hebt. De laatste tijd gebeurt het vaker dat, zonder dat fietsers het in de gaten hebben, er gestolen wordt uit fietstassen. De politie heeft daarom matrixborden geplaatst om iedereen te waarschuwen.

'We krijgen al een tijdje meldingen dat fietstassen worden leeggehaald tijdens het fietsen of als mensen stilstaan bij verkeerslichten. Het gebeurt ook wel dat iemand bewust tegen je aanrijdt, zodat je afgeleid bent, dan gaat hij je heel bezorgd helpen en dan is ineens je tas weg', legt wijkagent Frank Westerop uit.

Voor sommige voorbijgangers komt deze waarschuwing helaas te laat. 'Uit mijn fietstas is mijn tas, met telefoon en portemonnee gestolen tijdens het fietsen', aldus een van hen. Volgens de politie worden er echter ook minder waardevolle spullen, zoals boodschappen, gestolen.

Westerop weet niet of er een bende actief is die uit de fietstassen steelt. 'Ik weet dat er meldingen zijn en dat er tassen zijn weggenomen. Dit is gewoon een preventie, net zoals we dat eerder wel hebben gehad met diefstallen uit auto of woning.'