Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Elke dag een ander gek feestje in Sociëteit Sexyland

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 januari 2017, 18.55 uur

Het is misschien wel het meest gevarieerde clubhuis van Amsterdam, Sociëteit Sexyland aan de NDSM-werf. De club heeft namelijk iedere dag een andere eigenaar.

Paniek
Zo was woensdagavond Henk Kortekaas de baas. Henk heeft Sexyland afgehuurd en lang nagedacht wat hij er nu precies zou doen en dat was niet makkelijk. Henk heeft in ieder geval gekozen voor veel variatie. 'Eerst liet ik het even bezinken. Toen dacht ik, oh nee mensen betalen geld. Ik raakte een soort van in paniek. En toen dacht ik, wat heb ik nog meer gedaan in mijn leven. Nou ja ik ben tennisleraar geweest, en dj.' Er werden gedichten voorgedragen, Henk gaf zijn gasten tennisles.

Ballenbak
Een van de bedenkers van Sexyland is Aukje Dekker. 'Iedere dag staat in een enorm contrast met elkaar, dit is bijvoorbeeld Henk Kortekaas van de buurtcamping, die heeft weer iets totaal anders dan iemand van het Amsterdam Dance Event die hier een ballenbak van wil maken. Iedere eigenaar is volledig vrij om te doen wat hij wil. Het is heel vluchtig, maar dat is wat je wil. Het is maar een project van een jaar en dan is het klaar.'