Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amstelkwartier krijgt appartementencomplex speciaal voor millennials

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 januari 2017, 13.32 uur · Foto: delofts020.nl

Vastgoedontwikkelaar AM begint halverwege dit jaar met de bouw van appartementencomplex De Lofts op het Amstelkwartier. Het complex, met 212 huurappartementen, wordt speciaal ontwikkeld voor millennials.

Hiermee is De Lofts volgens AM een antwoord op de stijgende vraag naar middeldure huurwoningen binnen de ring. 'Met name bij jongeren geboren tussen 1980 en 2000, de millennials of young professionals, bestaat deze vraag. De groep koopt pas op latere leeftijd een huis, hecht minderwaarde aan bezit en wil graag voorzieningen delen.'

En daar speelt het complex op in. Op de begane grond, in 'de plint' van het pand, komen onder meer een woonkamer en een 'hotspot' met werkruimten en wasserette. Andere ruimtes kunnen worden ingericht als bijvoorbeeld sportruimte. Ook komt er een gemeenschappelijk dakterras.

De 212 woningen, studio's én tweekamerappartementen, zijn gemiddeld 32 m2 groot. De interesse is fors, stelt AM. Inmiddels hebben zich ongeveer duizend potentiële huurders aangemeld. Wat de woningen precies gaan kosten is nog niet zeker. 'Maar ze worden verhuurd in het middeldure segment', stelt een woordvoerder.

Eerdere projecten
Ontwikkelaar AM was eerder in Amsterdam onder meer betrokken bij De Studio, de ontwikkeling van het voormalige GAK-kantoor in West, Villa Mokum en pand met 'Friends-appartementen' in Noord.

delofts020.nl