Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe school voor alle expat-kinderen in stad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 februari 2017, 12.49 uur · Foto: Google Street View

Omdat de expatschool in de Prinses Irenestraat uit haar voegen barst, komt er een verhuizing naar Buitenveldert.

Door de enorme toestroom van internationale bedrijven en expats naar de stad, kampte de Amsterdam International Community School (AICS) al langere tijd met wachtlijsten. Het is de enige publiek bekostigde expatschool.

Café en bibiliotheek
De gemeente maakte vandaag bekend dat er een nieuwe locatie is gevonden voor de school, namelijk een nieuw te bouwen gebouw aan de Arent Janszoon Ernststraat in Buitenveldert. Daar is straks ruimte voor 1400 leerlingen.

Lees ook: Recordaantal buitenlandse bedrijven naar Amsterdam

Als alles meezit kan de nieuwe onderwijsinstelling in 2021 de deuren openen. De school krijgt onder andere een café en bibliotheek die openbaar zijn. Ook gaan leerlingen vrijwilligerswerk doen, zoals ouderen in de buurt helpen met boodschappen.

Wachtlijsten tot in Almere
Ook de expatschool in Amstelveen kampt al langer met wachtlijsten. Daar bleek nieuwbouw echter niet mogelijk. Expat-kinderen uit Amsterdam moeten zelfs uitwijken naar Almere, maar ook daar is steeds vaker geen plek door wachtlijsten.

Lees ook: 'Huizen in de stad massaal opgekocht en doorverhuurd aan expats'

Door de nood in het expatonderwijs zou Amsterdam minder aantrekkelijk kunnen worden voor buitenlandse bedrijven die zich hier willen vestigen.