Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Doodschop maakt abrupt einde aan rentree Cerny bij Jong Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 februari 2017, 01.22 uur

Ajax-trainer Peter Bosz heeft wellicht nieuwe zorgen als het gaat om beschikbare vleugelspelers. Vaclav Cerny kreeg tijdens Jong Ajax - RKC een flinke schop op zijn enkel te verwerken en is mogelijk opnieuw een tijdje uitgeschakeld.

Cerny maakte bij Jong Ajax vanavond juist  zijn rentree na maandenlang blessureleed. Toen Cerny in de tweede helft van zijn verdediger Steef van Nieuwendaal wilde wegdraaien, kreeg hij de noppen van de RKC'er in zijn voet geprent. 

Pech voor Vaclav Cerny. De jonge Tsjech, die zijn rentree maakte, verlaat geblesseerd het veld. #jajarkc https://t.co/DWlFwDZPFy pic.twitter.com/FutncYeJgy

— FOX Sports (@FOXSportsnl) February 3, 2017

Twee beschikbare vleugelspitsen
De Tsjech was niet in staat zelf van het veld te lopen en is met de brancard afgevoerd. Over de ernst van zijn blessure is nog niets bekend gemaakt, De Telegraaf meldt dat Cerny last van twee tenen heeft. Jong Ajax won overigens ruim van de Brabanders: 4-1.

Ajax-trainer Peter Bosz zit momenteel al niet ruim in de vleugelaanvallers. Anwar El Ghazi is net verkocht, Bertrand Traoré is weg in verband met de Africa Cup en de kersverse Braziliaanse aankoop David Neres laat nog even op zich wachten. Met Amin Younes en Justin Kluivert heeft Bosz slechts twee echte vleugelspecialisten.