Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Inez Weski nieuwe advocaat van Anouar B.'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 februari 2017, 22.51 uur

Advocaat Inez Weski zal Anouar B. bijstaan in het hoger beroep van de Staatsliedenbuurt-zaak. B.'s vorige advocaat, Rutger Lonterman, kondigde vorige week aan te stoppen.

Dat meldt Crimesite.nl. Weski is dit weekend aangesteld als advocaat van B.. Ze zegt tegen de site na een eerste oriëntatie 'mogelijkheden' in zijn dossier te zien. Waarom Lonterman stopte is onbekend. Wel is duidelijk dat het hoger beroep vertraging op gaat lopen, omdat Weski zich in moet lezen. 

Lees ook: [Video] Uitspraak: Levenslang voor verdachten liquidaties Staatsliedenbuurt

Anouar B. en Adil A. werden in 2015 tot levenslang veroordeeld voor het doodschieten van twee jonge Amsterdammers in de Staatsliedenbuurt. De dubbele liquidatie, eind 2012, werd gevolgd door een lange reeks met nog veel meer moorden in de stad.

Naoufal F.
Weski is overigens ook de advocaat van Naoufal F.. Hij werd begin vorig jaar in Dublin opgepakt toen de politie een inval deed in een woning.  Naoufal F. werd ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties in de Staatsliedenbuurt, maar justitie vond onvoldoende bewijs om hem in die zaak te vervolgen.

Lees ook: Naoufal F. leidde een luxe leventje in Dublin

Naoufal F. is wel verdachte in de zaak van de mislukte liquidatiepoging op Pjotr R. op 5 november 2015 in Diemen. R. overleefde die aanslag ternauwernood. De inhoudelijke behandeling van die zaak dient later dit jaar. Afgelopen week werd bekend dat Naoufal F. mag worden uitgeleverd aan Nederland