Start van hoofdcontent

Stad

nl

Recordboete voor illegale verhuur appartementen Kerkstraat: 297.000 euro

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 februari 2017, 15.02 uur

Een pandeigenaar en het sleutelbedrijf Iamb&b hebben een boete van 297.000 euro opgelegd gekregen voor de vermeende illegale verhuur van appartementen in de Kerkstraat.

De verhuur van de appartementen in de Kerkstraat gaat volgens de gemeente niet volgens de regels, schrijft Het ParoolBuurtbewoners hebben volgens de krant aan de bel getrokken, wethouder Laurens Ivens concludeerde 'dit het prototype van een illegaal hotel' is. 

Het gaat om elf appartementen. De eigenaar maakte gebruik van de diensten van sleutelbedrijf Iamb&b. Het bedrijf en de eigenaar hebben nu elk een boete van 13.500 euro per appartement gekregen. Dat is in totaal 297.000 euro, een record.

Lees ook: Hoge Airbnb-boetes mogelijk van de baan door fout gemeente

Ivens zegt in Het Parool ook een signaal af te willen geven aan sleutelbedrijven als Iamb&b. In ruil voor een percentage verzorgt zo'n sleutelbedrijf alles voor de woningeigenaar: verhuur, ontvangst, schoonmaak en eventueel achtervang voor toeristen.

Eigenaar Dirk Minnebo van Iamb&b is het niet eens met de beslissing en zal de boete aanvechten, zo laat hij weten. De appartementen zijn overigens nog niet gesloten. Er moet eerst een boete opgelegd worden, bij herhaling kan een illegaal hotel worden gesloten.  

Lees ook: Dochter krijgt 3.000 euro boete voor geven van sleutel Airbnb-woning