Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verbod op ronselen zorgde vanmiddag direct voor rust op Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 februari 2017, 19.01 uur

Het verbod op ronselen door taxichauffeurs op Schiphol gaat door, besliste de rechter vanmiddag. En het verschil was meteen merkbaar. Het was rustig, merkten de mensen die de luchthaven uitkwamen.

Een groep van 61 chauffeurs had een kort geding aangespannen tegen het initiatief van de gemeente Haarlemmermeer om de overlast tegen te gaan. Hun bezwaren werden van tafel geveegd en er werd vanmiddag meteen actief gehandhaafd.

'Ja, je merkt het meteen. Lekker rustig. Het was nogal chaotisch, ben blij dat ze weg zijn. Ze zeggen niets verkeerds te doen? Nou, de rechter heeft geoordeeld', vertelt een voorbijganger.

Lees ook: Chauffeurs verliezen rechtszaak en mogen niet meer ronselen op Schiphol

'Had nog steeds 250 auto's voor me, hoor'

En natuurlijk zijn de chauffeurs die gebruik maken van de officiële standplaats ook opgelucht. 'Twee jaar lang is het niet goed gegaan, natuurlijk ben ik blij man! Ik kan nu mijn werk beter doen.' En: 'Het zat er aan te komen en we zijn er blij mee. Maar ik had het wel verwacht.' Al is het niet voor iedereen feest: 'Feest? Nou ja, ik ben wel blij hoor maar ik had toch nog steeds 250 auto's voor me', moppert een chauffeur.

De groep chauffeurs achter het kort geding zegt zich nog te beraden over een volgende stap. Mogelijk wordt de eerste boete gebruikt om een rechter opnieuw te laten uitspreken over het verbod.