Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Erfpachters bijeen in Frans Otten Stadion: 'Gedwongen ons huis te verkopen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 februari 2017, 13.44 uur

In het Frans Otten Stadion is gisteravond een bijeenkomst over het nieuwe stelsel voor erfpacht georganiseerd. Verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg was hierbij aanwezig om vragen te beantwoorden.

Rond 19.30 uur begon Van der Burg met de avond en heeft het hele erfpachtplan nog een keer uitgelegd. Daarna hebben alle aanwezigen de mogelijkheid om vragen te stellen, er zal met een microfoon door de zaal gegaan worden. Een van de aanwezigen zei: "Ik, mijn gezin, al mijn buren en nog veel meer mensen, worden door het stelsel gedwongen om ons huis te verkopen. Dat kunt u ontkennen, maar het is gewoon een feit. Als ik de rekentool invul, denk ik: dit kan ik niet betalen. En mijn vrouw en ik werken fulltime, we zijn echt geen armoedzaaiers."

Een hoop Amsterdammers zien ineens een forse verhoging boven hun hoofd hangen. Gevolg: heel veel boze mensen, bijvoorbeeld vorige week bij een informatiemarkt op de Stopera.

Wil je op de hoogte blijven van alle erfpachtontwikkelingen, check dan het AT5 erfpachtdossier. Heb je zelf een verhaal over erfpacht in de stad? Mail dan een korte uitleg met je contactgegevens naar [email protected].