Ajax houdt druk op koploper Feyenoord met winst op Sparta (2-0)

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2017, 19.37 uur

Ajax heeft de achterstand op koploper Feyenoord weer teruggebracht tot vijf punten door Sparta Rotterdam met 2-0 te verslaan. De doelpunten in de Arena vielen kort voor en kort na rust.

Bertrand Traoré, terug in de basis na zijn deelname aan de Africa Cup, opende de score. Spits Kasper Dolberg tikte aan het begin van de tweede helft zijn tiende competitietreffer binnen. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor clubicoon Piet Keizer, die vrijdag op 73-jarige leeftijd overleed.

Ajax heeft na 22 wedstrijden nog steeds vijf punten minder dan Feyenoord, dat zaterdag al won van FC Groningen. Volgende week speelt de ploeg van Bosz in Arnhem tegen Vitesse, tussendoor reist Ajax naar Polen voor het duel met Legia Warschau in de Europa League.