Stad

Koningin Maxima bezoekt stichting Emma at Work

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 februari 2017, 17.54 uur

Hoog bezoek vanochtend bij Stichting Emma at Work in het AMC. Precies tien jaar geleden startte het initiatief, reden voor koningin Maxima om even langs te komen. De stichting helpt jongeren met een chronische ziekte bij het vinden van een baan.

Het was voor de aanwezige jongeren nog een verrassing, maar rond 10.00 uur was het toch echt de koningin die op de stoep stond en met ze in gesprek ging. Een van de jongeren die met Maxima sprak, was Godelivia: 'Het was spannend, heel spannend. Ze was heel erg geïnteresseerd. Het was echt mooi om te zien dat ze echt geïnteresseerd was in ons allen aan tafel.'

Door haar reuma had Godelivia moeite met het vinden van een baan. Maar dankzij Emma at Work zit ze inmiddels helemaal op haar plek bij de ABN AMRO in Zuidoost. 'Ik was bij de reumatoloog en ik vertelde over het feit dat ik moeite had met het vinden van werk, omdat ik ziek ben en was geweest op dat moment. En toen zei ze: ''boven zit Emma at Work, misschien is dat wel iets voor jou'', vertelt ze.

Emma at Work heeft inmiddels duizend kinderen aan een baan geholpen, waarvan er 250 uit Amsterdam komen. 'Het zou de moeite waard zijn als van de 500.000 jongeren die opgroeien met een ziekte, een groot deel die het nodig heeft en er nut van heeft zouden geholpen kunnen worden door een stichting als Emma at Work', vertelt oprichter van de stichting Hugo Heymans. 'Er wordt gekeken naar wat je wél kan en niet naar wat je niet kan. Dat mensen van het Oranjefonds en zelfs koningin Maxima hierin interesse tonen, daaraan merk je dat het een hele goede stichting is', besluit Godelivia.