Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Bizarre beelden: man meegesleurd door rijdende auto na verkeersruzie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 februari 2017, 17.06 uur

Een 21-jarige Amsterdammer is afgelopen nacht na een verkeersruzie op de Ceintuurbaan honderden meters door een auto meegesleurd. De bizarre rit die volgt is door een scooterbestuurster gefilmd.

De man werd op zijn scooter aangereden door de auto met Frans kenteken. 'Ik viel en had schade aan mijn scooter', vertelt hij vanochtend. Hij wilde na de aanrijding verhaal halen bij de bestuurder van de auto en loopt naar het voorportier toe. Na wat duw- en trekwerk geeft de bestuurder plotseling gas en rijdt weg.

De jongen blijft in de autodeur hangen en wordt honderden meters meegesleurd. 'Ik hing in de auto en hield me met mijn linkerhand vast aan de deur. Met mijn andere hand belde ik 112.'

abc5media_video_0

De filmende scooterrijder zet de achtervolging in en een straat verderop staat de auto weer stil. De man blijft proberen de bestuurder tegen te houden, zodat de politie ter plaatse kan komen. Na even stil gestaan te hebben geeft de bestuurder weer plankgas en opnieuw blijft de jongen hangen. De auto knalt tegen meerdere auto's en op een gegeven moment klapt het voorportier hard tegen een geparkeerde auto.

'Pistool'
Uiteindelijk laat hij de deur los als hij ziet dat de bestuurder iets uit zijn dashboardkastje pakte. 'Het was iets zwarts, ik was bang dat het een pistool was', zegt hij tegen AT5. De auto crasht een paar straten verderop, waarop de bestuurder en een vrouwelijke inzittende te voet verder vluchten. Zij zijn nog niet teruggevonden.

Wonder boven wonder loopt de jongen 'slechts' een gekneusde knie en wat schaafwonden op. De politie bevestigt het verhaal en zegt de auto gevonden te hebben. Volgens een woordvoerder heeft de man nog geen aangifte gedaan.

Lees ook: Meegesleurde man kijkt video terug: 'Het zag er heel hard uit, maar ik voelde er niets van'

Signalement
De bestuurder is volgens de man een magere Franssprekende man met 'een rokersgezicht' en grijze/witte Nike-schoenen. Hij droeg een gestreepte trui in de kleuren zwart en wit. De andere inzittende is volgens de Amsterdammer een vrouw. Hij had het idee dat ze onder invloed waren.