Politiek

NL
V

Winkels Wallen willen ook 24/7 open

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 februari 2017, 09.41 uur · Foto: Ali Celik

Ondernemers op de Wallen vinden dat ze worden uitgesloten van het experiment om de winkeltijden te verruimen. Winkeliers in het gebied rond de Dam mogen veel langer open blijven dan zij.

Mark Doorn van de Stichting Wallenondernemers noemt het in De Telegraaf 'oneerlijk' dat winkels op de Wallen sinds een paar jaar om tien uur 's avonds dicht moeten. 'Dan begint de drukte pas', zegt hij.

Drukte heet hangijzer
Volgens De Telegraaf is het winkelaanbod op de Wallen breder dan alleen seks- en souvenirwinkels. Doorn voert overleg met de gemeente om het gebied alsnog mee te kunnen laten doen aan het experiment. 'Bij de gemeente treffen we vooral redelijke mensen, maar we komen niet ver', zegt Doorn. Volgens De Telegraaf komt dat omdat drukte 'een heet hangijzer blijft'.

'Het ligt kennelijk politiek gevoelig', zegt Doorn daarover. 'Het steekt ons dat er vaker wordt gekeken naar een klein groepje klagende bewoners dan naar de grote groep ondernemers. Er zijn trouwens veel bewoners die het allemaal prima vinden. Maar die hoor je nooit'.