Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Apengeluiden richting Onana in wedstrijd tegen Vitesse

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2017, 08.53 uur

Ajax heeft geschokt gereageerd op een video waarin te zien is dat Vitessefans Ajax-keeper Andre Onana bestoken met apengeluiden.

Op het moment dat de doelman richting de middenlijn loopt is er vanuit het vak achter de goal duidelijk oeh-oeh-oeh te horen. De video werd gisteren op YouTube gezet, schrijft De Telegraaf. Maar daarna snel weer verwijderd.

Schandalige apengeluiden richting Andre #Onana ... benieuwd naar actie aanklager @KNVB #vitaja #Ajax #Vitesse pic.twitter.com/NSFqk10723

— Mike Verweij (@MikeVerweij) 20 februari 2017

'Dit is een walgelijk filmpje, natuurlijk. En kwetsend, niet alleen voor Andre Onana. Maar ook voor alle andere donkere mensen op het veld en in het stadion', zegt een woordvoerder van Ajax tegen de krant. De KNVB heeft aangegeven op de hoogte te zijn van de video. Clubs en officials kunnen tot vandaag hun rapportages over de wedstrijd indienen. Daarna wordt er door de de aanklager betaald voetbal besloten of er een onderzoek naar de apengeluiden komt.

Vitesse heeft zich gedistantieerd van het gedrag van haar fans. 'Voor dergelijk gedrag is absoluut geen ruimte in ons stadion. Aan de hand van videobeelden wordt geprobeerd de aanstichters te achterhalen.'