Start van hoofdcontent

Stad

nl

North Sea Jazz Club opeens failliet

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2017, 12.38 uur · Foto: Google Street View

De North Sea Jazz Club op het Westergasterrein moet abrupt de deuren sluiten. Tientallen medewerkers zijn daar de dupe van.

Het café dat vijf jaar geleden de deuren opende, vroeg gisteren faillissement aan. De reden is nogal ingewikkeld, juist omdat het volgens de eigenaar vrij goed ging met de jazzclub.

Het probleem is dat de overeenkomst met Mojo Concerts dit jaar zou verlopen. De club is vernoemd naar het populaire jazzfestival van de organisator. Hoewel het café op zoek ging naar een nieuwe naam, zou de beheerder van het Westergasterrein daar niet op zitten te wachten.

Zestig medewerkers gedupeerd
'De verhuurder van de club stelt zich onwelwillend op en beschouwt een naamswijziging als contractbreuk', schrijft de uitbater van de club in een persbericht. Door de dreigende contractbreuk haakten investeerders af.

'Het faillissement treft zestig medewerkers en freelancers. Zij zijn op maandagavond geïnformeerd', aldus het persbericht. De kaartverkoop is gestaakt.

De directeur van de Westergasfabriek bestrijdt dit verhaal. Tegen Het Parool zegt hij dat ze de naamswijziging inderdaad jammer vinden, maar de club een fikse huurachterstand heeft.