Start van hoofdcontent

Stad

nl

Adil K. ontkent doodsteken ex bij school Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 februari 2017, 12.05 uur

In de rechtbank staat vandaag de man terecht, die in 2016 zijn ex zou hebben doodgestoken in Noord. Omdat de nabestaanden van de vrouw het niet aankunnen om hem te zien, is Adil K. afgeschermd met een zwart scherm.

Adil K. (37) zou 'met voorbedachten rade' zijn ex Fatiha Abakhti (34) hebben doodgestoken. De moeder van drie werd 4 februari 2016 op straat met een mes aangevallen, vlakbij een school op de J. H. van Heekweg. Volgens een getuige stak de dader meerdere keren op haar in en ging hij door tot zij naar de grond zakte.

Hulpverleners gehinderd
Toegesnelde agenten probeerden haar nog te reanimeren en ontdekten toen steekwonden in de nek-, borst- en halsstreek. Door nieuwsgierige omstanders, waarvan eentje zelf een foto probeerde te maken, werden de hulpverleners gehinderd.

Diezelfde dag werd haar ex, Adil K., aangehouden. Hij zou al drie dagen eerder Fatiha hebben gewaarschuwd dat hij haar zou doodmaken. Een taxichauffeur noteerde zijn kenteken in de buurt van de plaats delict. Zelf ontkent hij dat hij schuldig is.

Lees ook: OM: Adil (36) stak zijn ex-vrouw na langdurige ruzie in nek, borst en hart

Sinds de moord zit Adil K. vast. Vandaag behandelt de rechter zijn zaak en maakt het Openbaar Ministerie de strafeis bekend. Afgeschermd van de emotionele nabestaanden in de zaal, is Adil zelf aanwezig. Een van de nabestaanden zal vandaag ook spreken.