Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen cameratoezicht bij parkeerterrein Riekerweg ondanks wens bewoners

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 februari 2017, 17.27 uur

Bewoners van de Riekerweg in Nieuw-West willen dat er cameratoezicht komt op het parkeerterrein daar. Ze hebben al jarenlang last van hangjongeren, vandalisme en vernielingen en zijn het dan ook meer dan zat.

Bij lekker weer zijn de problemen het ergst, maar het hele jaar door heeft de buurt er last van. 'Wat we vaak ervaren is dat nummerborden en autobanden gestolen worden. Dan staan de auto's 's ochtends op een stapel steentjes, zonder banden en wielen. Er hangen veel jongeren, die toch wel drugs gebruiken, drinken en aan het joyriden zijn tussen de auto's door', vertelt Hester Vlamings van bewonersgroep Parkeerplaats Riekerweg Veilig.

Seks in auto's
Afgelopen zomer werden er in één nacht veertien auto's vernield. Ook zien de bewoners vaak dat mensen seks hebben op het parkeerterrein. 'We weten nooit of de meisjes er vrijwillig zitten. We vermoeden vaak van niet', zegt Vlamings. En dus willen de bewoners maatregelen. 

Tijdens een bewonersavond hebben ze de stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West, Achmed Baâdoud, gevraagd om beveiligingscamera's op te hangen. Vlamings: 'We hebben geen idee wie de dieven of vandalen zijn. We kunnen niet met onze telefoontjes de hele tijd de parkeerplaats op. Durven we ook niet want we vinden het doodeng. We willen graag camera's.'

Geen camera's
Maar Baâdoud gaat die camera's niet regelen: 'Ik heb dat al gezegd tijdens de bewonersavond. We gaan alles doen waar we over gaan als stadsdeel: snoeien, verlichting aanpakken en extra toezicht die kant opsturen. Ik heb met de bewoners afgesproken dat ik voor de zomer terug kom met een vervolgafspraak om te kijken wat hebben we gedaan en hoe gaat het. Zodat we ook kunnen monitoren of datgene wat we hebben ingezet ook resultaat levert.'

Als dan blijkt dat de problemen aanhouden, zal Baâdoud de aanvraag voor cameratoezicht bij de burgemeester opnieuw overwegen.