Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eigenaren Mossel & Gin vrezen sluiting na beschieting: 'Je wereld stort in'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 maart 2017, 12.28 uur

De eigenaren van Mossel & Gin in het Westerpark zijn ontdaan van de beschieting van hun zaak afgelopen weekend. De grote vraag is: 'Waarom?'

'Op zondag krijgen we dan in de ochtend dat nieuws. En dan stort even je hele wereld in. Dan denk je: "Hè? Wat?"', zegt Wouter ten Velde, één van de twee eigenaren. Zaterdagnacht werd het restaurant beschoten door een onbekende schutter. Er is er meerdere keren geschoten op het pand. De kogelgaten zijn zondagochtend pas ontdekt.

'Dat zoiets gebeurt staat zo ver van ons af, dat het zo onwerkelijk is. Ik zei ook tegen Wouter van: "Zullen we gewoon gaan slapen en weer wakker worden, dat het dan niet is gebeurd?" Maar helaas', zegt de andere eigenaar Josh Selter. 'Of het nou een leverancier is, een werknemer of gasten, we proberen het iedereen naar de zin te maken. We willen dat ze fan worden van het bedrijf, dat ze terugkomen. Dat is ons motto. '

Lees ook: Opnieuw horecazaak beschoten: kogelgaten in restaurant Westerpark

'Gevolgen sluiting zouden enorm zijn'

Vaste gasten en vrienden zijn de afgelopen dagen komen eten om de twee te steunen. 'Daar ben ik eigenlijk nog wel het meest emotioneel over', zegt Wouter. 'De support die we krijgen van mensen.' De grootste angst van de twee is uiteraard dat hun zaak gesloten wordt door de burgemeester, net zoals dat eerder is gebeurd met vele coffeeshops.

'Ik hoop niet dat er zoiets gebeurd, we willen nog heel lang mooie dingen maken, creatief zijn, verbeteren en leuker worden', zegt Josh. 'Er zijn hier 24 mensen in dienst, ze werken hier met plezier. De gevolgen van een sluiting zouden heel erg zijn.' Burgemeester van der Laan is ingelicht over de beschieting. Er wordt nog bekeken wat er met het restaurant gedaan wordt, daar wordt op korte termijn een besluit over genomen.