Start van hoofdcontent

Stad

nl

Satudarah-lid meldt zich bij politie vanwege vechtpartij in Amstelveen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 maart 2017, 19.15 uur

Een lid van motorclub Satudarah heeft zich afgelopen dinsdag bij de politie gemeld in verband met zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in Amstelveen.

Dat geweld in een uitgaansgelegenheid in de nacht van 25 op 26 december leidde tot meerdere gewonden, van wie er twee flink gewond raakten.

De 28-jarige man uit Almere is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft in ieder geval nog twee weken vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie. Naar een 42-jarig Satudarah-lid uit Amsterdam wordt nog gezocht.

Eén van de slachtoffers zou die nacht herhaaldelijk tegen zijn hoofd zijn getrapt en bewusteloos zijn geraakt. De ander zou met een longdrinkglas zijn geslagen en een snijwond hebben opgelopen, aldus het OM. Personeelsleden van de club die wilden ingrijpen, zouden ook zijn geschopt en geslagen.

Op 31 januari werden al twee Satudarah-leden van 29 en 41 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. Dat tweetal werd aanvankelijk in vrijheid gesteld, maar zij moeten na beroep van het OM bij het gerechtshof weer in hechtenis worden genomen.