Whatsapp

112

Oosterpark weer open na onderzoek; politie zoekt getuigen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 maart 2017, 19.43 uur

Het Oosterpark is zaterdagmiddag urenlang hermetisch afgesloten geweest. De politie heeft aanvullend onderzoek verricht na de steekpartij van gisteravond die plaatsvond bij een straatroof.

Agenten deden onder meer onderzoek in prullenbakken en in de bosjes. Mogelijk werd er gezocht naar het wapen dat is gebruikt bij steekpartij vrijdagavond.

Lees ook: Steekpartij Oosterpark vond plaats op homo-ontmoetingsplek

Na de steekpartij gisteren werd het park ook al enige tijd afgesloten. Vandaag maakte de politie bekend dat het incident plaatsvond op een plek die bekend staat als homo-ontmoetingsplek. Maar de politie gaat uit van een straatroof. Er zouden vier mannen bij betrokken zijn. De politie zoekt nog naar een Engels-sprekende getuige die op de plek van het incident met de politie heeft gesproken. Ook wordt er gezocht naar twee Surinaamse mannen die mogelijk iets gezien hebben.

Lees ook: Slachtoffer straatroof Oosterpark werd meermaals gestoken: man is levensgevaarlijk gewond 

Het slachtoffer raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Hulpdiensten hebben de man moeten reanimeren. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. Getuigen kunnen ook contact opnemen met het team Roze in blauw.

Whatsapp