Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zaterdagmarkt terug op Stadionplein: 'Eindelijk weer terug waar we begonnen zijn'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 maart 2017, 19.27 uur

De markt is terug op het Stadionplein. Vanwege de verbouwingen moest de zaterdagmarkt drieënhalf jaar lang uitwijken naar de Marathonweg. De marktkooplui zijn blij weer terug te zijn op hun oude plek.

Groenteman Ko Pot staat al vanaf het begin op de zaterdagmarkt. 'Super, eindelijk weer terug waar we begonnen zijn. We hebben hier 25 jaar gestaan bijna, dus ik ben wel weer blij dat we terug kunnen. Ook voor de mensen, er is meer ruimte. We hebben nu ook weer een beetje contact met de kooplui, want we stonden allemaal tegen een muur aan te kijken', zegt hij.

De Marathonweg was wel grappig, alleen met de fietsers en bromfietsers waren we niet zo blij mee', zegt kaasboer Willem. De Marathonweg werd elke zaterdag afgesloten voor alle verkeer. Maar fietsers en soms bromfietsers doken nog wel eens de stoep op, langs de marktkramen. 

Groentemak Ko denkt dat hij aan de Marathonweg wel klanten is kwijtgeraakt. 'Vooral mensen uit Amstelveen, die hebben moeite met parkeren en denken: dan doe ik mijn boodschappen wel in Amstelveen.' Dit wordt beaamd door Hans Streppel, voorzitter van de marktcommissie Stadionpleinmarkt. 'We stonden daar wel echt op een geïmproviseerde plek. Wat ik van ons allemaal wel knap heb gevonden is dat we het volgehouden hebben.'