112

Enorme rookwolken bij grote brand in bedrijfspand in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 maart 2017, 15.36 uur

In de Schaafstraat in Noord woedde vanochtend een grote brand in een bedrijfspand. Het pand met daarin een inktverwerkingsbedrijf is volledig uitgebrand. De zwarte rookpluim was vanuit de hele stad goed te zien, getuige het enorme aantal foto´s dat AT5 binnenkreeg.

De brand brak kort na 07.00 uur uit, vermoedelijk begon de brand met een gasexplosie. Niemand raakte gewond. Het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen garagebedrijf en een leverancier van schoonmaakproducten. Ter plaatse waren ook enkele flinke knallen hoorbaar, dat zijn vermoedelijk gasflessen geweest die ontploften. 

Om elf uur liet de brandweer weten het vuur onder controle te hebben. Het vuur woedde op meerdere plekken in het pand, omwonenden moeten rekening houden met stank in de buurt. 

De brandweer was met groot materieel uitgerukt, ook werd er een meetploeg opgeroepen. Uit onderzoek is gebleken dat de concentratie gevaarlijke stoffen niet hoger is dan gebruikelijk bij zo'n brand. Geadviseerd werd aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden omdat het inademen van rook altijd ongezond is. Over eventuele gewonden is nog niets bekend. 

abc5media_video_1