Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rondje Paul's Parkeerpaleis met Paul Slettenhaar zelf: 'Jullie mogen hem zo noemen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 maart 2017, 19.19 uur

Het dieptepunt is bereikt wat de nieuwe parkeergarage onder de Boerenwetering in Zuid betreft. En dat is maar goed ook, want begin volgend jaar moeten de auto's er al kunnen parkeren. En portefeuillehouder Paul Slettenhaar is zo trots als een pauw op het project.

Slettenhaar nam ons mee door misschien wel zijn favoriete bouwproject, dat officieel de Albert Cuypgarage moet gaan heten. Hoewel de bijnaam, Paul's Parkeerpaleis, misschien wel passender is. 'Ik ben maar een klein onderdeeltje van dit geheel. En het gaat gewoon om Amsterdam. En de Pijp is Albert Cuyp en een mooie verbinding met de kunst en de musea hier', zegt Slettenhaar. En over de bijnaam van de garage, die mogen we zo blijven noemen zegt hij met een brede glimlach.

Lees ook: Slettenhaar bereikt dieptepunt in Albert Cuypgarage

In Paul's Parkeerpaleis wordt straks dus ónder het water tussen Ruysdaelkade en Hobbemakade geparkeerd. Maar hoe weten we zeker dat al het water van de Boerenwetering niet door het plafond gaat? 'Dat is één van mijn taken, we hebben driedubbele veiligheidssystemen, dus dat komt goed', belooft ontwerpleider Frank Naumann ons.

Lees ook: Albert Cuypgarage nieuwe naam voor Paul's Parkeerpaleis

De komende maanden wordt hij afgebouwd. Volgende week verrijzen twee kranen van zeventig meter hoog aan weerszijden van de Boerenwetering om daarbij te helpen. En wie dacht dat Amsterdamse bestuurders geen harde deadlines meer durfden te geven voor grote bouwprojecten. 'Begin 2018 rijden hier de eerste auto's van de buurtbewoners', laat Paul Slettenhaar weten. Staat genoteerd.

Lees ook: Kunnen Amsterdammers straks parkeren in Paul's Parkeerpaleis?