Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Nieuwe stadstekenaar geen Amsterdamse: 'Lijkt me heerlijk om in de stad te gaan dwalen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 maart 2017, 18.55 uur

Romy Muijrers is de nieuwe stadstekenaar van Amsterdam. Ze zal regelmatig door de stad wandelen en het dagelijkse leven vastleggen. De tekeningen zullen uiteindelijk te zien zijn in het stadsarchief.

In het stadsarchief van Amsterdam werd Romy vandaag officieel benoemd tot stadstekenaar. Een opvallende keus van de commissie, omdat Romy helemaal niet uit Amsterdam komt. Wel heeft ze een band met de stad en tekent ze hier graag. 'Ik denk dat ik een beetje zoekende ben. Ik denk dat iedereen overal wel een beetje zoekende is. Het lijkt me heerlijk om door een stad als Amsterdam te gaan dwalen.'

Komend jaar gaat Romy iedere maand door de stad wandelen met een schetsboek. Na een jaar bundelt ze alle schetsen en ervaring om daar volwaardige kunstwerken van te maken. 'We hopen aan het einde van de volgende cultuurperiode - dat is dan in 2020 - een mooie tentoonstelling te maken. Gelukkig kunnen we daarvoor alles al van Romy via internet bekijken!', zegt Nicolette Bartelink, voorzitter van de Commissie voor de Tekeningen.