Stad

Het nieuwe Osdorpplein: 'Funshoppen, flaneren, op een terrasje zitten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 maart 2017, 16.42 uur

Het nieuwe kloppende hart van Nieuw-West. Dat is wat het Osdorpplein moet gaan worden. Onder de naam Centrum Nieuw-West wordt het gebied de komende jaren grootschalig vernieuwd. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud heeft een duidelijk plan over het verbeteren van het plein.

En dat is hard nodig, vinden ook veel bezoekers van het plein. 'Ik vind het ongezellig. Je bent er zo aan gewend. Het is een rommeltje op het ogenblik. Ik vind het niet leuk meer', zegt een vrouw over het plein. Baâdoud herkent de geluiden uit het stadsdeel. 'Ik hoor vaak dat mensen Osdorpplein zoals het was niet mooi vinden. De kleine verandering die we nu al hebben toegepast met Westmarket is ontzettend positief gevallen bij de bewoners. Ze willen funshoppen, ze willen flaneren, op een terrasje gaan zitten, ze willen toeristen tegenkomen. En dat is anno 2017 erg nodig.'

Stadsdeel Nieuw-West gaat het plein vernieuwen. Er moet een bruisend centrum van gemaakt worden. 'Er komen zo'n 1700 nieuwe woningen, er komt een bioscoop, er komt een hotel, er komt meer horecagelegnheid. Dus het is meer dan winkelen straks, omdat we het economisch hart van Nieuw-West veel meer op de kaart willen zetten', zegt Baâdoud.

Voor 2021 moet het Osdorpplein nieuwe stijl klaar zijn.