Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uber wil 600 extra werknemers en verhuist naar Amstelstation

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 maart 2017, 07.52 uur

Uber verhuist zijn internationale hoofdkantoor van de Vijzelstraat naar een nieuwe, ruimere locatie vlakbij het Amstelstation. Het huidige kantoor in het centrum is veel te klein, zeker met de groeiplannen die het bedrijf heeft.

Uber wil in Amsterdam namelijk groeien van de 400 werknemers nu, naar 1000 werknemers in de komende tien jaar. De verhuizing naar kantorencomplex The Cloud moet aan het eind van dit jaar plaatsvinden. Uber vestigde zijn internationale hoofdkantoor in 2012 in de stad. Het bedrijf groeide sindsdien van 50 naar 400 werknemers.

Lees ook: Nieuw onderkomen Uber geweigerd

Kantoor in Amsterdam
Het kantoor in de stad is de enige locatie buiten het hoofdkantoor in San Francisco waar Uber ook app-ontwikkelaars in dienst heeft. Verder zitten er onder meer afdelingen voor onderzoek, marketing en sales in Amsterdam.

Taxi-dienst Uber is met zijn app actief in 500 steden in 73 landen. In Nederland werd de dienst UberPOP, die taxiritjes in de auto bij particulieren mogelijk maakte, eerder verboden. Gewone taxiritten via de app zijn wel mogelijk.