Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Kamerlid Theo Hiddema (FvD) blijft actief als advocaat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 maart 2017, 08.26 uur

Ook nu hij namens Forum voor Democratie zitting neemt in de Tweede Kamer, blijft Theo Hiddema actief als advocaat. Dat zegt de 72-jarige strafpleiter vandaag in De Telegraaf.

'Ik wil mijn toga niet aan de wilgen hangen omdat ik af en toe mezelf een geestelijke injectie wil geven. Die krijg ik dankzij mijn toga en die kan ik niet missen', zegt Hiddema in een interview met de krant. 'Volgens mij is het te combineren. Maar ik ga geen megazaken meer doen, alleen de krenten in de pap'. Iets soortgelijks verklaarde Hiddema vlak na de Tweede Kamerverkiezingen ook aan EenVandaag.

Rif-gerelateerd geweld

Hiddema zegt verder dat Forum voor Democratie nauwelijks verschilt van Geert Wilders' PVV en spreekt in De Telegraaf van 'Rif-gerelateerd' geweld. Hij beweert dat de Marokkanen uit dat gebied agressiever zijn. 'Dat zie je toch? De huizen van bewaring zitten toch vol?'

Lees ook: 'Hiddema (FvD) nog druk met advocatenpraktijk'

Over zijn ambtsperiode zegt Hiddema dat hij die waarschijnlijk wel volmaakt. 'Ik ben niet zo dik van ontroering, maar als je de Kamer betreedt in het besef dat tienduizenden mensen je daarnaartoe hebben geduwd, is het wel verschrikkelijk hautain en aanmatigend om te zeggen: 'Ik doe dit zo lang het mij uitkomt''.