Start van hoofdcontent

Stad

nl

Manifestatie tegen homogerelateerd geweld

4 april 2017, 14.20 uur · Aangepast 4 april 2017, 22.13 uur · Foto: Wikimedia

Amsterdamse politieke jongerenorganisaties houden morgenavond een mars om stil te staan bij de verschillende geweldsincidenten die deze week plaatsvonden tegen homo’s.

In paren van twee van hetzelfde geslacht zal er hand in hand vanaf de Dam, via de Westermarkt naar het Homomonument worden gewandeld. Om 19:00 uur zal de stoet vertrekken vanaf de ingang van het Paleis op de Dam. Aan het einde van de mars zal bij het Homomonument een bloemstuk worden neergelegd met bloemen in de bekende regenboogkleuren.

De jongeren willen op deze manier gehoor geven aan de oproep tot hand in hand lopen, die Barbara Barend deze week deed aan heel het land. Voorzitter van de JOVD Amsterdam, Splinter Chabot: 'Het maakt niet uit of je op mannen, vrouwen of iets daartussen valt; dat mag in Nederland. Niet alleen volgens de wet, maar ook op straat!'

De mars is een initiatief van de JOVD Amsterdam, waarbij de jongeren van de Jonge Socialisten(PvdA), DWARS (GroenLinks), de Jonge Democraten (D66) en het CDJA (CDA) zich hebben aangesloten.