Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fan over mislopen korfbaltitel Blauw-Wit: 'Ik denk dat ze op waren'

9 april 2017, 19.46 uur

Na 16 jaar stond Blauw-Wit Amsterdam gisteravond weer in de finale van de nationale competitie. En dat was een thuiswedstrijd, het was namelijk in de Ziggo Dome. Ze speelden tegen TOP uit Sassenheim .

De Amsterdamse supporters wisten het voor de wedstrijd zeker, Blauw-Wit gaat winnen. Maar helaas kon het gejuich het verschil niet maken. TOP bleek te sterk. Blauw-Wit verloor met 22-19.

'Je merkte wel dat die derde wedstrijd ons veel energie gekost heeft. Ze hebben iets langer rust gehad, dus ze konden iets meer energie leveren. In de eerste helft bleven we bij. Eigenlijk gaat het gelijk op. Ze maken wel net voor de pauze 10-11. En na de pauze maken ze twee verschil, en toen zag je dat we er de hele tijd achteraan liepen', legt speelster Marloes Frieswijk van Blauw-Wit uit.

Een fan dacht dat de zenuwen meespeelden: 'Het niveau was niet heel erg hoog. Echt veel zenuwen denk ik. De vorige drie wedstrijden waren onwijs top, maar nu was de spanning te hoog. En ik denk dat ze op waren. Ze konden het niet meer brengen het laatste stuk, echt jammer. De sfeer is goed . Dat hoor je wel, ik ben helemaal schor.'