Start van hoofdcontent

Stad

nl

Enorme ster in voorruit taxi na bekogeling met waterballon op Overtoom: 'Levensgevaarlijk'

11 april 2017, 00.27 uur · Foto: Politie Amsterdam Overtoomse Sluis

De voorruit van een taxi is zondagavond beschadigd geraakt door een waterballon, doordat deze van de vierde verdieping van een gebouw aan de Overtoom werd gegooid.

Nadat de politie een tip kreeg dat er op de Overtoom van grote hoogte met waterballonnen naar het passerende verkeer werd gegooid, gingen agenten een kijkje nemen. Ter plaatse troffen ze een taxi met een enorme ster in de voorruit aan. Zowel de taxichauffeur als de passagiers verklaarden enorm te zijn geschrokken.

Getuigen vertelden de agenten dat ze hadden gezien van waar de waterballonnen werden gegooid. Op hun aanwijzingen ging de politie op onderzoek uit, maar vooralsnog zonder resultaat.

Hoewel de verdachten nog niet zijn opgepakt, kan daar nog verandering in komen. De taxichauffeur heeft gezegd aangifte te willen doen, waarna de politie het onderzoek voortzet en alsnog tot aanhoudingen kan overgaan.

'Levensgevaarlijk', noemt de politie Overtoomse Sluis de actie op Facebook. 'Want door de schrik had de chauffeur de macht over het stuur kunnen verliezen, met alle gevolgen van dien.'