112

NL
V

Vrouw komt onder sneltram terecht bij aanrijding halte De Boelelaan

12 april 2017, 13.40 uur · Aangepast 12 april 2017, 20.08 uur

Bij de halte De Boelelaan/VU is vanochtend rond 11.20 uur een vrouw aangereden door sneltram 51. De vrouw kwam bij het ongeluk onder de tram terecht. Hulpdiensten rukten massaal uit om het slachtoffer te helpen.

Met behulp van blokken werd de tram opgehoogd om zo het zwaargewonde slachtoffer te kunnen bevrijden. Rond de plek van het ongeluk plaatste de politie al gauw zwarte schermen. De politie laat weten dat het slachtoffer met spoed is overgebracht naar een ziekenhuis.

Een getuige meldt aan AT5 dat het slachtoffer een jonge vrouw zou zijn. Ze zou geschept zijn door de tram toen ze wilde oversteken. Volgens de getuige had de vrouw een oortelefoon in en een capuchon op toen ze bij het ongeluk betrokken raakte. De politie kan het verhaal van de getuige nog niet bevestigen.

Het hele kruispunt is afgezet voor al het verkeer en volgens een woordvoerder van de politie gaat het nog wel enige tijd duren voordat het kruispunt weer wordt vrijgegeven.

Tramlijn 5 en 51 vanuit de stad zijn ingekort. Een pendelbus vervoert reizigers van en naar Amstelveen.

Lijn 5 en 51 ingekort van CS-Zuid. Pendelbus 55 rijdt van Zuid-Amstelveen centrum. Daar overstappen op 51. Excuses voor het ongemak.

— GVB Klantenservice (@GVB_klanten) April 12, 2017