Start van hoofdcontent

Stad

nl

Paasdrukte: drie uur in de rij voor Anne Frank Huis en trams vertraagd

15 april 2017, 16.53 uur · Aangepast 15 april 2017, 20.28 uur

Zo'n 200.000 bezoekers worden er in de stad verwacht tijdens dit paasweekend en dat is te merken want het is druk in de stad.

Anne Frank Huis en Museumplein
Het Anne Frankhuis heeft zich opgemaakt voor een van de drukste weekenden van het jaar. Op de Westermarkt stond tegen 14.30 uur een lange, lange rij met mensen die naar binnen wilden. Een verslaggever schat dat mensen zonder e-ticket met gemak drie uur in de rij staan. Sommige bezoekers maken er maar het beste van en kijken een filmpje in de rij (zie foto hieronder).

 abc5media_image_1

Op het Museumplein lijkt de drukte dan weer heel erg mee te vallen. Wel staat er de gebruikelijke rij voor het Van Goghmuseum. Maar bij het Rijksmuseum lijken bezoekers gewoon door te kunnen lopen. 

 abc5media_image_2

Openbaar vervoer vertraagd
Veel trams in de stad rijden flink vertraagd. Bij de trams 1, 2 en 5 zouden de problemen inmiddels voorbij zijn. Maar tram 4 rijdt nog steeds vertraagd door het 'grote passagiersaanbod en verkeersdrukte in het centrum', zo schrijft het GVB.

Lees ook: Grote paasdrukte verwacht: eenrichtingsverkeer op de Wallen en Rijenradar voor musea

Drukte Kalverstraat valt mee
In de Kalverstraat is het nog niet al te druk, zo valt te zien op een foto.

abc5media_image_3

Een woordvoerder van de politie liet rond 16.00 uur weten dat de drukte 'beheersbaar' is. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan.

Nou, goed systeem dat eenrichtingsverkeer op de #Wallen.
Ze lopen allemaal tegen de richting in. #amsterdam #rld #stadinbalans #druk #chaos pic.twitter.com/WTOTQS1tEy

— Ton ?-DAM (@photodam) April 14, 2017

Paasdrukte Amsterdam: Kalverstraat om 16.00uur gezellig druk maar niet te druk https://t.co/9eiwZTtNjw #Pasen #Paaszaterdag #walkcam

— peter eijking (@taxi1108) April 15, 2017