Stad

NL
V

Honderden rolstoelen voor hulpbehoevenden in Marokko: 'Die glimlach is onbetaalbaar'

19 april 2017, 22.40 uur

Tweehonderd rolstoelen en scootmobielen voor mensen in landen die ze niet kunnen betalen. Bij stichting Karam in West waren ze vanmiddag druk bezig om de medische hulpmiddelen in te pakken om deze te vervoeren naar Marokko.

'We zijn nu bezig met inpakken en hopelijk kan de container vanavond weg. We hebben wel een paar honderd rolstoelen die we naar Marokko gaan verschepen, dus daar zijn we blij mee en trots op', vertelt Youssef Guennoun van de stichting.

De stichting startte in 2004 onder leiding van Saïd Bensellam, die in 2006 Amsterdammer van het Jaar werd. Via de stichting zamelen ze medische hulpmiddelen in voor Marokko en Suriname. Ondertussen zijn er ook rolstoelen naar onder meer Turkije en Haïti gebracht.

'Het mooiste van dit project is dat we altijd jongeren meenemen vanuit Amsterdam die daar eigenhandig die spullen uitdelen', vervolgt Youssef. 'Kun je je voorstellen dat een rolstoel een jaarsalaris kost in Marokko, dat is niet te betalen.'

De bedoeling is dat de rolstoelen over ongeveer tien dagen aankomen in Marokko. Daar zal het materiaal in de buurt van Tanger worden uitgedeeld. 'Sommige mensen zijn jaren niet het huis uit geweest. Je geeft ze een rolstoel en diegene kan weer naar buiten. Die glimlach op hun gezicht is onbetaalbaar.'