Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Wedstrijd Ajax-Lyon verplaatst naar 3 mei

21 april 2017, 13.30 uur · Aangepast 21 april 2017, 17.31 uur

Ajax zal niet op donderdag 4 mei, maar op woensdag 3 mei tegen Lyon spelen. Dat laat de UEFA weten aan AT5.

De halve finale van de Europa League is verplaatst op verzoek van burgemeester van der Laan. De wedstrijd zal nu plaatsvinden op woensdag om 18.45 uur. De burgemeester laten weten dat dit 'een mooie uitkomst' is en dat hij blij is dat de UEFA rekening houdt met de dodenherdenking op 4 mei. Ook complimenteert hij Ajax met het behalen van de halve finale.  

Zwaar
Olympique Lyon maakt dit seizoen indruk in de Europa League. Aan de hand van de veelscorende spits Alexandre Lacazette wist de ploeg gisteravond in Istanbul Besiktas te verslaan. Daarvoor had het wel een zenuwslopende penalty-serie nodig. Eerder schakelde de Franse ploeg AS Roma uit en verpulverde het AZ, met een doelsaldo 11-2 over twee wedstrijden. 

Knipoog-Kroaat
Ajax heeft goede, maar ook wrange herinneringen aan Lyon. In 2011 leek Ajax op weg naar de volgende ronde in de Champions League, maar maakte een onwaarschijnlijk grote overwinning van Lyon op Dinamo Zagreb (1-7) een einde aan die illusie. Bij één van de doelpunten van Lyon leek de  Kroatische verdediger Vida te knipogen naar de tegenstander. Ajax verloor zelf met 0-3 van Real Madrid. Twee zuiverer doelpunten van de Amsterdammers werden afgekeurd. 

In 2002 ging het beter. Na 2-1 winst in Amsterdam (tweemaal Zlatan) wist Ajax Lyon in Frankrijk te kloppen met 0-2. Doelpuntenmakers toen waren Steven Pienaar en Rafael van der Vaart.