Start van hoofdcontent

Stad

nl

Medewerker Openbaar Ministerie verdacht van ontucht met 16-jarige jongen

21 april 2017, 21.49 uur · Aangepast 22 april 2017, 17.22 uur · Foto: Flickr / Brian Turner

Een medewerker van het Openbaar Ministerie (OM) moest vandaag met een tweede persoon voor de rechter verschijnen. De mannen worden ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een minderjarige jongen uit Amsterdam.

De rechter-commissaris stelde dat er sprake is van ernstige verdenkingen, maar dat er onvoldoende grond is om de mannen langer vast te houden. De mannen zijn in vrijgelaten, maar blijven wel verdachte.

Seks tegen betaling
In totaal werden er in de afgelopen maanden vier mannen opgepakt, waaronder de medewerker van het OM. Zij worden ervan verdacht tegen betaling seks te hebben gehad met de jongen van rond de 16 jaar. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de vier mannen, afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen en variërend in leeftijd van 37 tot 58 jaar, elkaar kenden. De twee andere mannen werden in februari en maart al opgepakt en daarna vrijgelaten.

Berichten in telefoon
De zaak kwam een het rollen toen de ouders van de minderjarige jongen berichten in de telefoon van hun zoon vonden. In januari deden zij aangifte, waarna de politie een onderzoek startte.

Het OM sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.