Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer doet bizarre vondst in zakje sla

22 april 2017, 21.37 uur · Aangepast 23 april 2017, 10.18 uur

Jort Kollerie uit Amsterdam heeft gistermiddag een bizarre vondst gedaan in een zakje sla dat hij had gekocht bij de Albert Heijn. In het zakje zat een 10 centimeter lange, dode hagedis.

Volgens Kollerie gaat het vermoedelijk om een ruïnehagedis. Hij vermeldde de onsmakelijke vondst op Twitter, maar de klantenservice van Albert Heijn nam het bericht in eerste instantie niet al te serieus. Een medewerker van de supermarkt dacht dat Kollerie de foto met het dode reptiel bewerkt had, maar daarvan is toch echt geen sprake.

@jortkol We zijn gek op af en toe een tropische verrassing. Vooral in onze sla ;-) Maar deze zit er wel heel braaf bij...1/2 ^JW

— Albert Heijn (@albertheijn) 22 april 2017

@jortkol ...Handig met photoshop zo te zien? 2/2 ^JW

— Albert Heijn (@albertheijn) 22 april 2017

Het is de tweede keer in nog geen drie maanden tijd dat Albert Heijn een zak sla met daarin een reptiel heeft verkocht. 'Het komt wel eens voor', erkent een woordvoerster, 'maar vergeleken met het aantal zakjes sla dat we verkopen, gaat het echt om incidenten'.

Kollerie kan zijn zakje sla naar de Albert Heijn terugbrengen. Hij krijgt dan een nieuw zakje sla: een zonder hagedis. Of hij gebruik zal maken van dat aanbod, is nog maar de vraag. Kollerie en zijn vrouw hebben de inhoud van het zakje sla gisteravond gewoon opgegeten.

Jort Kollerie