Stad

Weer incident bij katapult-attractie op Dam: zware magneet schiet rakelings langs bezoekers

23 april 2017, 18.51 uur · Aangepast 23 april 2017, 19.53 uur

De attractie Bungee Katapult op de Dam is zaterdagavond opnieuw gesloten na een incident. Deze keer schoot een magneet los, vloog de lucht in en ging daarna dwars door de metalen vloer van de attractie.

Lees ook: Nachtmerrie voor kermisbezoekster: beugel schiet los in katapult-attractie

Getuige Eric Winter, die er vlak voor stond, schrok zich wild, vertelt hij tegen AT5: 'We keken naar boven en er kwam van zo'n 30 meter hoogte een magneet rakelings langs ons heen. Deze ging vervolgens dwars door de ijzeren plaat. Het was zeker schrikken, een bijna-doodervaring. En dat terwijl ik vandaag 56 jaar word. Dat had ik bijna niet meer meegemaakt. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.'

Politie
De eigenaar van de attractie was vanmiddag niet aanwezig, maar meerdere omstanders zeggen dat één van de mageneten per ongeluk mee de lucht in schoot en toen naar beneden viel. 'Eén van de medewerkers van de attractie schoof direct daarna een rubber matje over het gat heen en wilde alles gewoon door laten gaan. Wij hebben toen maar de politie gewaarschuwd', vertelt Winter. 

Tweede incident
Agenten kwamen vervolgens poolshoogte nemen en besloten dat de attractie dicht moest voor inspectie. Dat is al de tweede keer deze editie van de kermis op de Dam. Anderhalve week geleden bungelde een vrouw in de attractie nadat een beugel losschoot. Dat was ook de reden dat Eric er stond, vertelt hij: 'Wij waren dat filmpje aan het kijken op Dumpert.nl en zagen toen de magneet naar beneden knallen.'

Lees ook: Eigenaar kermisattractie: 'Je kunt die beugel net zo goed weglaten'

De AKI, onder toezicht van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft vanmorgen een inspectie uitgevoerd. Alles werd weer veilig bevonden en de attractie mocht daarom weer open vandaag.