Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer beveiligers bij controles Schiphol

3 mei 2017, 09.34 uur · Aangepast 3 mei 2017, 16.09 uur

Schiphol gaat extra beveiligers inhuren bij de securitychecks. Dit besluit is genomen na de meivakantie. De luchthaven hoopt hiermee de wachttijden voor passagiers verder terug te dringen. Deze bleken in de vakantie op sommige momenten namelijk nog te lang.

De maatregelen voor extra beveiligingspersoneel komt bovenop de al bestaande maatregelen voor de zomer en de al ingeplande extra beveiligingsmedewerkers.

'De collega's van de beveiligingsbedrijven werken hard om alle reizigers een veilige en ontspannen start van hun reis te bieden, maar uit de evaluatie blijkt dat zij op piekdagen nog meer extra collega’s dan gepland nodig hebben om dat te doen', zegt CEO Jos Nijhuijs van de Royal Schiphol Group in een persbericht.

Er werden tijdens de meivakantie al extra beveiligiers ingezet op de luchthaven. Maar op sommige momenten bleek zelfs dit onvoldoende. Hoeveel extra medewerkers er nu bijkomen is nog niet bekend. Wel komen er nog twee nieuwe 'securitylanes' in vertrekhal 2 zodat meer reizigers tegelijk door de controles kunnen.

Bij een evaluatie door Schiphol is eerder gebleken dat er zowel bij de incheckbalies, de securitycheck van Schiphol en de paspoortcontrole nog te lange wachtrijen staan. Dat wil de luchthaven nu gaan verbeteren.