Start van hoofdcontent

Stad

nl

Partij voor de Dieren vindt koe voor broodjeszaak niet kunnen

3 mei 2017, 17.09 uur · Aangepast 3 mei 2017, 17.47 uur

Ludieke actie van een broodjeszaak aan de Amstelveenseweg. Om het 110-jarig bestaan van Koeman Broodjes aan de Amstelveenseweg te promoten, liet de broodjeszaak een koe en een pasgeboren kalfje voor de zaak zetten.

De koe ligt rustig aan een touw voor de winkel. Op de plek is ruim stro neergelegd en het deel van de stoep is omheind met een houten hek. Maar bij de Partij voor de Dieren schoot dit in het verkeerde keelgat.

'Ondanks dat er een vergunning voor is verleend, is het bizar dat voor dit soort acties dieren worden ingezet. Een koe hoort met haar pasgeboren kalf niet langs de Amstelveenseweg te staan', zegt raadslid Johnas van Lammeren van de PvdD in een persbericht. De fractie heeft navraag gedaan bij de gemeente of dit is toegestaan. De partij is overigens überhaupt voor het afschaffen van de inzet van dieren voor reclamestunts.

'Het is een knuffelkoe, hij staat normaal gesproken op een kinderboerderij of een bejaadentehuis met andere dieren', reageert de eigenaar van de broodjeszaak. 'Het schijnt goed te werken bij sommige eenzame mensen om met zo'n beest in aanraking te komen. Het is een koe en die is alleen voor dit soort activiteiten.'