Start van hoofdcontent

Stad

nl

Negen jaar cel geëist voor dodelijke schietpartij Geuzenveld

9 mei 2017, 15.39 uur · Aangepast 9 mei 2017, 16.05 uur

De officier van justitie heeft vandaag tegen een 45-jarige man negen jaar celstraf geëist voor de dodelijke schietpartij in de Cornelis Outshoornstraat in Geuzenveld.

Volgens haar gaat het om een cocaïnedeal met dodelijke afloop. Tijdens de deal ontstond een schietpartij waarbij de vermeende koper van de cocaïne, een 27-jarige man, overleed. De 45-jarige verdachte beriep zich op noodweer, maar de officier is het daar niet mee eens. 

De cocaïnedeal vond plaats op 28 november 2015 in de woning van een 60-jarige man, die ook bij de deal aanwezig was. Deze man, die zelf tijdens de schietpartij gewond raakte, hoorde wegens verdenking van wapenbezit en drugsbezit, 27 maanden cel tegen zich eisen.

Lees ook: Agenten voeren verdachte schietpartij Geuzenveld af

Kilo cocaïne 
Na de schietpartij werd naast het dodelijke slachtoffer, buiten de woning, een vuurwapen en een pakket met als inhoud ongeveer één kilo cocaïne aangetroffen. In de woning trof de politie vervolgens nóg een vuurwapen aan en een identiek pakket met ongeveer één kilo cocaïne. 

'Dit fatale schietincident, dat de samenleving ernstig heeft geschokt, laat op een afschuwelijke wijze zien waar ongecontroleerd wapenbezit toe kan leiden', aldus de officier van justitie. 'In met name de Amsterdamse pers is er veel aandacht aan besteed. Dergelijke misdrijven versterken gevoelens van onzekerheid en angst in een samenleving en niet alleen in de directe omgeving.'

OM eist tot 9 jaar cel wegens cocaïnedeal met dodelijke afloop https://t.co/ZJtGTlz2gs

— OM Amsterdam (@OM_Amsterdam) May 9, 2017