Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bedrijven doen leaseauto de deur uit: alles om reisgenot en milieu te bevorderen

10 mei 2017, 14.23 uur · Aangepast 10 mei 2017, 16.43 uur

De dichtslibbende A10, een verwachte toename van de files en een schrijnend tekort aan parkeergelegenheid. Het is voor bedrijven in de stad het teken om naar zichzelf te kijken wat ze kunnen doen aan de filedruk.

Pricewise houdt kantoor aan de Overtoom. De ellelange reistijd van het personeel was voor oprichter Hans de Kok aanleiding om eens goed te kijken naar de mobiliteit van zijn mensen. Zo wordt van nieuwe medewerkers nu verwacht dat ze in de stad gaan wonen. Dat is een behoorlijke eis maar het is hard nodig.

'Wij denken dat het de reistijd en het reisgenot van de medewerkers positief beïnvloedt, ze hoeven niet uren in de file te staan', zegt De Kok. 'En dat heeft een positieve effect op hun gezondheid.' En het is natuurlijk ook goedkoop voor het bedrijf. 

'Het scheelt inderdaad in de werkgeverslasten en de totale reiskosten. Het belangrijkste vinden we wel dat het ook een goede impact heeft op het milieu en de fileproblematiek.' De Kok heeft zich daarom samen met 125 andere bedrijven aangesloten bij Breikers, een initiatief om medewerkers vertragingsvrij te laten reizen.

Fietsend naar het werk, voor medewerkers plakken er natuurlijk ook voordelen aan. 'We hebben veel activiteiten en borrels, dus dan is het natuurlijk het beste om op de fiets te gaan als je gedronken hebt.'