Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geef om de Jan Eef houdt na zeven jaar op te bestaan

31 mei 2017, 14.04 uur · Aangepast 31 mei 2017, 19.24 uur

Winkelstraatvereniging Geef om de Jan Eef houdt op te bestaan, er is geen geld meer en dus moet de club moet noodgedwongen per direct stoppen. Ondanks teleurstelling is er vooral ook trots: 'Naast verdriet over dit afscheid is er ook trots bij het team over hoeveel we de afgelopen jaren hebben bereikt.'

De aanleiding om Geef om de Jan Eef op te richten, was een trieste. In oktober 2010 werd juwelier Fred Hund bij een overval doodgeschoten. Buurtbewoners van de Jan Evertsenstraat startten de vereniging die vervolgens uitgroeide tot een winkeliersvereniging. 

Kijk naar de straat en er is nauwelijks iets waar de Geef om de Jan Eef niet bij is betrokken. Vele nieuwe winkels, pop-up stores, buurtactiviteiten, (al dan niet mooie) straatversieringen, paas- en kerstacties, zomerconcerten, de Mercatormarkt en ga zo maar door.

Lees ook: Jerrycans keren niet terug in Jan Eef: buurt kiest nieuwe feestverlichting

Ook zorgde de vereniging voor een sterk geluid vanuit de straat als het ging om openbare orde en cameratoezicht. Sinds vorig jaar werd echter duidelijk dat het geld opraakte: 'Sinds medio 2016 zijn we gesprek met de gemeente het bestuur en de politiek. Maar ook voor hen is het model winkelstraatvereniging nog nieuw', schrijft de vereniging op zijn Facebook-pagina.

'Daarom is het nog niet gelukt om de expliciet uitgesproken steun van de hele gemeenteraad, coalitie en algemeen bestuur Stadsdeel West, om te zetten in de voor 2016 benodigde extra 20.000 euro.' Het team achter de club, met Jeroen Jonkers als aanjager, zal 24 juni op de Mercatormarkt afscheid nemen van de buurt.

Lees ook: Cameratoezicht Jan Evertsenstraat alsnog stap dichterbij

Tessa