Stad

Ambtenaren boos om verdwijnen snoepautomaten

7 juni 2017, 13.32 uur · Aangepast 7 juni 2017, 19.33 uur

Ambtenaren zijn boos omdat de snack- en frisdrankautomaten in de Stopera verdwijnen. 'Snickerpolitie', klagen ze in De Telegraaf.

De 63 automaten in de gemeentekantoren waren tot nu toe gevuld met snoep, chocolade en flesjes van allerlei bekende multinationals. Maar in 2013 besloot de gemeenteraad dat bij afloop van het contract deze snacks vervangen zouden worden door repen en drankjes die fairtrade zijn.

Fairtrade
Nu het contract daadwerkelijk afgelopen is, blijkt volgens De Telegraaf dat de fairtrade producten een stuk duurder zijn dan hun oneerlijke voorgangers. Maar liefst 3000 euro per jaar per automaat. 'Het gaat om 63 automaten dus om 189.000 euro per jaar', zegt een woordvoerder.

Lees ook: Rechter maakt einde aan koffie-oorlog om de Stopera

En blijkbaar houdt bij dat bedrag de wereldverbeterende ambitie van de gemeente op, want de automaten worden nu gewoon niet meer bijgevuld en deze week zelfs verwijderd. Tot groot ongenoegen van de ambtenaren, die vanaf nu morrend sjokken naar de supermarkt voor hun blikje cola.

D66-gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege heeft zich op Twitter gedistantieerd van het verdwijnen van de automaten. 'Besluit uit vorige periode...', schrijft hij.