Stad

NL
V

Stedman Graham spreekt mensen met schulden toe: 'Creëer een eigen identiteit'

9 juni 2017, 01.53 uur · Aangepast 9 juni 2017, 11.55 uur

Stedman Graham, de partner van Oprah Winfrey, zet zich in om de armoede in Zuidoost te bestrijden. In de Arena vertelde hij vanavond zo'n 800 Amsterdammers hoe ze uit de schulden kunnen komen.

Graham vertelde de aanwezigen onder meer dat ze zich niet op hun problemen, maar op hun mogelijkheden moeten focussen. 'Kun je zelf je doel verwezenlijken en je passie? Dat is de kern van je bestaan', zei hij. 

Acht van de aanwezigen, die al jaren onder de armoedegrens leven, worden via wekelijkse Skype-sessies persoonlijk door hem gecoached. 'Dat iemand die zo groot is en zo bekend is, in mij gelooft.... dan krijg je gewoon power om wat te gaan doen', vertelde een van hen. 

Identiteit
'Je bent waar je van houdt', aldus Stedman Graham. 'Dus als je geen identiteit hebt, creëer er dan één. Of als je een negatieve identiteit hebt, creëer dan een positieve. We moeten dat organiseren. Schrijf het op een stuk papier zodat je er elke dag aan kunt werken.'

Schuldhulpverlening MaDi, die het project met Stedman Graham heeft opgezet, onderzoekt of hij meer mensen kan coachen. Nu gebeurt dat alleen nog in Zuidoost, maar mogelijk kan het ook in andere stadsdelen.