Start van hoofdcontent

112

nl

Motordieven rammen politiewagen: agent raakt gewond

9 juni 2017, 13.14 uur · Aangepast 9 juni 2017, 13.53 uur · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

De politie heeft vannacht drie Amsterdammers aangehouden. Het trio zou geprobeerd hebben een motor te stelen. Toen ze betrapt werden reed één van hen in op een politieauto.

De politie kreeg vannacht rond 2.00 uur een melding binnen over een mogelijke motordiefstal in de buurt van het Michaëlplein. Toen agenten aankwamen zagen ze een bestelbusje staan. De bestuurder van deze bus zag de agenten aankomen en reed vervolgens in op de politiewagen.

Hierbij raakte één agent gewond aan haar hoofd. De bestelbus ging er vervolgens vandoor richting de Telstarweg. Twee mannen, die bij het busje stonden, vluchtten de bosjes in. 

De bestuurder van de bus sprong vervolgens uit de, nog rijdende, bus en ging er ook lopend vandoor. Het busje ramde nog twee auto's voor deze tot een lantaarnpaal tot stilstand kwam. 

Met behulp van een helikopter en een politiehond kon de politie uiteindelijk drie verdachten aanhouden. De mannen, 20 en 21 jaar oud, worden verdacht van poging tot doodslag en diefstal van een motor.